naam: Albert ten Cate (maar dat wist je al)

geboren: 9 december 1946 in Foxhol (dat ligt in de provincie groningen)

Biografie

Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door op het water van het Foxholstermeer. We hadden een roeiboot met motor, zeilboot en zeilkano. Ik had een fijne vriendengroep en we waren vaak op het water te vinden. Na de basis- en middelbare school wilde ik graag naar de zeevaartschool. Mijn ouders echter vonden dat geen goed idee. Het werd kweekschool, nu pedagogische academie. Na een korte militaire dienstperiode werd ik benoemd als onderwijzer in Foxhol. Na een jaar werd ik benoemd in Hattem. Ik trouwde met Ingrid Bonekamp en na enkele jaren maakten Marc en Manon ons gezin compleet. Intussen ben ik ook opa, van Lisa, Teije en Cas.

Sinds augustus 2009 ben ik gestopt met lesgeven. Het was een leuke periode voor de klas. Intussen ben ik wel (weer) gaan varen. Weliswaar niet op zee, maar rivieren en meren zijn een goed alternatief. Daar is de ex-politieboot uit 1942 ook heel geschikt voor… Dus, als je de RP-37 ziet varen zwaai je maar even…

Al op jonge leeftijd schreef ik gedichten en verhalen in het Gronings. In Hattem schreef ik verder in het ABN. Inmiddels heb ik zes jeugdboeken geschreven. Aan het schrijven van een boek en ook van een verhaal beleef ik veel plezier. Je creëert je eigen wereld, waarin alles mogelijk is. Ook het ‘maken’ van haikoes (Japanse gedichtjes) vind ik leuk. De meeste verhalen die ik schrijf zijn voor volwassenen.

Wil je uitgebreider geïnformeerd worden dan kun je een zgn. auteursformulier aanvragen door mij een mail te sturen. Je ontvangt dan diverse informatie!

Stichting SSS

Ik ben aangesloten bij de stichting SSS (Stichting Schrijvers School en Samenleving), hetgeen inhoudt dat je via deze stichting een bezoek van mij aan je school kunt regelen om over mijn werk (of speciaal over een boek) te vertellen. Natuurlijk is het ook mogelijk mij direct te benaderen.