Actueel nieuws!

Eindelijk tijd gevonden mijn site weer eens te updaten met o.a. een aantal nieuwe haiku’s en tanka’s. Ook een aantal verhalen zagen het daglicht. Een van de verhalen, genaamd 2 borreltjes, viel in maart 2020 in de prijzen van een door Felix Wilbrink, de bekende culinaire redacteur van de Telegraaf, uitgeschreven landelijke wedstrijd. De prijsuitreiking, die in april in Amsterdam zou plaatsvinden, werd vanwege de Corona helaas uitgesteld. En gelukkig niet afgesteld dus... Het winnende verhaal mag ik natuurlijk nog niet publiceren. Nog even geduld dus.
Voor Ronduit Hattem heb ik op verzoek een Sinterklaas verhaal geschreven. Drie avonden en 2 middagen is er gefilmd met Sint en 3 Pieten en natuurlijk de mannen van Hattem TV. Sint en 3 Pieten hadden zich, vanwege de Corona, in het geheim met onze boot, de RP-37, naar Hattem laten varen. Het werden erg leuke en ook gezellige dagen met een tiental (!) medewerkers, die met mondkapjes op en op anderhalve meter afstand moesten ‘opereren’. Het verhaal werd (vanaf half november en december) in zes delen uitgezonden op de website van Ronduit Hattem, op de site van Hattem TV en natuurlijk op Youtube. Het is dus nog te bekijken... De mooiste verrassing echter kwam in december uit Groningen. Van het Groninger Centrum Taal & Cultuur kreeg ik bericht dat ik de vierde prijs had gewonnen met de Pervinzionale Grunneger Schrief Wedstried. Het verhaal, Boukje van Geluk, in het Gronings geschreven natuurlijk, vond de jury een origineel en goed uitgewerkt verhaal dat (heel onverwacht) eindigde in een soort sprookje. Het winnend verhaal en ook nog een ander verhaal (De brug- en sluuswachters) stond vermeld in een prachtig Magazine van de Provincie Groningen. Ook hier helaas vanwege Corona geen feestelijke prijsuitreiking. Boukje van Geluk kun je lezen in het verhalenarchief op mijn site. Wel echter in het Nederlands geschreven! Onder Zinkstukkies lees je de Groninger versie. Probeer maar eens...
Tenslotte schreef ik een winnend verhaal in een schrijfwedstrijd van het Anton Pieck museum. Dit verhaal, Koning en Kleinkinderen, is te lezen op de website van het Anton Pieckmuseum: Er was eens.....een wonderlijke Verhalenwedstrijd.

Veel leesplezier toegewenst.

Sites waarop af en toe ook een (Proza of Poëzie) bijdrage van mij staat:
www.rtvlogo.nl
www.poëzieverrijkt.nl

Links

  • www.sss.nl
  • de webpagina van de Stichting Schrijvers School en Samenleving
  • www.entoen.nu
  • hier vind je de canon, de 50 vensters waarin de geschiedenis van Nederland is opgedeeld

Gastverhaal of -gedicht

Heb jij een leuk gedicht(je) of verhaal(tje) geschreven?
Mail mij deze en je ziet als gast je bijdrage terug op mijn site gedurende tenminste een kwartaal.

Tijdens de 26e Haikoe-dag in Vlaanderen ontmoette ik een twintigtal Haikoe dichters/schrijvers. Van een aantal van hen vind ik het leuk om af en toe eens een paar aan jou te laten lezen.

Geluidsfragmenten!

Als je onderstaand plaatje ziet, dan kun je luisteren hoe ik een stukje voorlees.

Verhaal van de maand

Regelmatig zal ik een recent verhaal of gedicht van mijzelf plaatsen.

Het nieuwe verhaal van de maand is een fragment uit mijn in eigen beheer uitgegeven boek getiteld Het geheim van de Eufemija